Home >> Recepten

Groene groentepoké

voor 2 personen
Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de perfecte pokérijst *
Snijd de geschilde koolrabi, eerst in dunne plakjes, dan in dunne reepjes en snijd de reepjes in blokjes ter grootte van een rijstkorrel. Kook de eieren in 3½ minuut zacht, haal ze uit de pan en spoel ze af onder koud water. Pel de eieren. Klop voor de dressing de sesamolie met de sojasaus en gember door elkaar.
Meng de rijst met de koolrabi en verdeel over 2 kommen. Schep de komkommer op de rijst, strooi de kokosflakes erop en lepel hier de dressing over. Leg ten slotte op elke kom een gepeld ei en snijd deze voorzichtig open zodat het eigeel eruit loopt. 

*Perfecte pokérijst
Het belangrijkste voor een goede pokébowl is de rijst. Die moet, net zoals voor sushi, perfect gegaard zijn. Gebruik echte Japanse sushirijst. Was de rijst vooraf goed, maar wel met beleid: in een fijne zeef onder koud stromend water totdat het restwater helder oogt. Zo verwijder je het zetmeel dat aan de buitenkant van de rijst zit en voorkom je dat het eindresultaat een rijstepap wordt.

Neem anderhalf keer zoveel water als rijst. Doe dit samen in een pan, leg de deksel erop en laat die tijdens het hele kookproces liggen. Ga dus niet stiekem even kijken! Breng de rijst aan de kook, laat de rijst 5 minuten koken op middelhoog vuur en vervolgens 10 minuten op laag vuur.
Schep voorzichtig per 100 g rijst 1 eetlepel sushiazijn door de rijst. Leg een schone theedoek op de pan, leg daarop de deksel en laat de rijst zo afkoelen. 

Meer lekkere recepten? Kijk dan eens op de site van Smaakmakend.

 

Ingrediënten

125 g sushirijst
1 kleine koolrabi
2 eieren
2 el sesamolie
2 el sojasaus
½ cm gember, fijngehakt
½ komkommer, in kleine blokjes
kokosflakes


Terug naar recepten



Wist je dat...
je ons ook op Facebook kunt vinden?


Bio, anbi