Home >> Recepten

Warme salade van sojaboontjes

Hoofdgerecht voor 4 personen

Week de sojabonen een nacht in ruim koud water.

 

Spoel de bonen af in een zeef, doe ze terug in de pan, voeg de ui, gember, knoflook, het kerriepoeder en zoveel water toe dat de bonen net onderstaan. Breng aan de kook en kook de boontjes op laag vuur in 1-1 ½ uur gaar. Controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan zit, maar zorg er wel voor dat de het vocht bijna verdampt is als de boontjes gaar zijn.

 

Verhit de olie in een hapjespan, roer de komijn en koriander erdoor en stoof ½ minuut op heel laag vuur. Schep de sperziebonen met wat zout erdoor en voeg 1 eetlepel water toe. Stoof de boontjes afgedekt 10 minuten.

 

Pocheer de eieren intussen of kook ze zacht.

 

Haal het deksel van de pan met boontjes, voeg de kool toe en roerbak alles op hoog vuur tot de kool beetgaar is.

 

Verdeel de sojaboontjes met het stoofvocht en de sperziebonen met Chinese kool over 4 borden en leg er een ei op. Lekker met rijst.

Meer lekkere recepten? Kijk dan eens op de site van Smaakmakend.

 

Ingrediënten

125 g gedroogde sojabonen
2 kleine uien, gesnipperd
1 eetlepels gember, fijngehakt
1 teen knoflook, platgedrukt
2 theelepels kerriepoeder scherp
2 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepels gemalen koriander
300 g sperziebonen, gehalveerd
4 eieren
500 g Chinese kool, fijngesneden


Terug naar recepten



Wist je dat...
je ons ook op Facebook kunt vinden?


Bio, anbi